fredag 12 juni 2009

Rågrussinbullar

Goda rustika bullar som passar fint till frukost!

ca 16 småbullar
35 gram smör
3 dl mjölk
1/2 dl mörk sirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
50 gram färsk jäst
2 dl russin
8 dl sågsikt

Smält smöret, tillsätt mjölken, sirapen, saltet samt brödkryddorna
värm vätskan till 37 grader fingervarmt
smula sönder jästen i en bunke och lös upp med vätskan
rör ner russin och rågsikten
arbeta degen och jäs den under bakduk i 30 minuter
sätt ugnen på 225 grader
dela degen till små bröd, de får gärna vara lite oformade
doppa dom i rågsikt och låt dom jäsa under en bakduk i ca 30 minuter
grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter
låt dom vila ett tag under bakduken när dom är klara

Receptet är hämtat från "A piece of cake" Leila Lindholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar