lördag 20 juni 2009

Tekakor

Dessa tekakor är väldigt enkla att göra och smakar otroligt gott, både till frukost teet och kvälls teet..

Tekakor 10 st
5 dl mjölk
4 dl havregryn
1/2 msk salt
1 msk ljus sirap
150 gram smör
25 g färsk jäst
8-9 dl vetemjöl

Värm mjölken till ca 50 grader och häll i havregryn, salt och sirap
låt blandningen stå och svälla i ca 20 minuter
smält smöret och rör ner det i grynblandningen
smula ner jästen och blanda ordentligt
tillsätt mjölet lite i taget tills det blir en lös deg
jäs under bakduk i 30 minuter
sätt ugnen på 225 grader
knåda degen på ett mjölat bakbord
dela den i 10 lika stora bullar och kavla ut dessa till runda tekakor ca 1 cm tjocka
nagga dom med en gaffel och jäs under bakduk på plåt i ca 30 minuter
grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, låt vila under handduk
går utmärkt att frysa, med frys helst när dom är nygräddade

detta recept är hämtat från "a piece of cake" Leila Lindholm




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar